Rostiljska kobasica domaća napravljena od odrezaka svinjskog buta,plećke,slanine dovoljno pikantnog ukusa-Specijalitet
Rostilj na kilo:
Ćevapi-1080din
Pljeskavice-1200din
Belo meso-1220din
Batak bk-1120din
Rolo ćevapi-1320din
Rostilj kobasica-1120din
Bela vesalica-1320din
Svinjski vrat-980din
Raznići-1090din
Krmenadla-929din
Slanina-940din
Za više informacija kontaktirajte nas
Priprema:
Vrat, plećku i trbušinu ostaviti na hladno pa seći na što sitnije kocke i tako uradjene sameleti na široku šajbnu (gledati da meso nema žilica). U poseban sud dodati soli, bibera, belog luka i soka od paprike (crvena slatka paprika služi za boju dok crvena ljuta za ukus) koju smo predhodno potopili u vrelu vodu i sve ostavili da odleži oko 60 minuta. Vodu procediti u meso te masu dobro izmešati i ostavi da odleži preko noći na hladnom.
Tako odstojano meso probati i po potrebi dodati neke od začina. Masu puniti (ručno ili punilicom) u jagnjeća creva (gledati da u istim nema vazduha, na krajevima dobro uvrnuti) i ostaviti na hladno 24 sata da se ocede pa tek onda odneti u pušnicu na dva dima-dva dana (veličina kobasice varira od 15-30 cm). Sad već gotove i odimljene kobasice staviti u zagrejan i nauljen tiganj ili na roštilju te peći izmedju 5-6 minuta (+) dok ne dobiju bakarnu boju. Servirati uz senf, sitno seckan crni luk i služiti. Prijatno sa Ukusom!